Rundvlees met bruin bier

Makkelijk
180 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800 g runderwang
  • 25 cl donker bier
  • 4 wortelen
  • 1 bosje kleine uitjes
  • 2 takken selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl runderbouillon => à ajouter dans détail recette
  • 1 el bloem van Chabrior
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el olijfolie van Bouton d’Or
  • 1 takje tijm van Cigalou
  • 1 snufje cayennepeper van Cigalou
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Snij de runderwang in grote blokjes en strooi er wat zout over.

  2. Bak het vlees in de olijfolie aan alle kanten goudbruin in een stoofpan, schep het eruit en zet opzij.

  3. Bak de hele uitjes met de fijngehakte selderij in dezelfde olie, doe er het vlees weer in, voeg ook knoflook en bloem toe en laat bakken.

  4. Giet er de bruine suiker bij, gevolgd door het bier en de bouillon, tot alles bedekt is. Doe er tijm, zout, peper en cayennepeper bij en laat 1 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe.

  5. Schil de wortelen, snij ze in dikke schijfjes, doe ze in de stoofpan en laat onder regelmatig roeren nog 1.30 u stoven.

Tips

Deze heerlijke stoofschotel is lekker met gestoomde aardappelen of lekkere, zelfgemaakte puree.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.