Skrei met sesamcrème

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 500 g stukken skrei
  • 100 g sesamcrème (tahina)
  • 2 uien
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl komijn in poeder van Cigalou
  • 4 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Enkele verse muntblaadjes
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7).

  2. Besprenkel de skrei met olie, bestrooi met zout en peper en bak goudbruin in de pan.

  3. Meng de tahina (sesamcrème) met het citroensap en 50 ml water. Maak een glad mengsel.

  4. Fruit de versnipperde uien in 2 el olie. Voeg de crème en komijn toe en bak 10 minuten op een zacht vuur.

  5. Leg de vis in een diepe schotel, lepel er crème over en zet 20 minuten in de oven.

  6. Bestrooi bij het serveren met versnipperde munt.

Tips

Tip: u kunt de tahina zelf maken. Mix 100 g gebrand sesamzaad met 30 g arachideolie (en wat sesamolie voor een lichte hazelnootsmaak). Schraap de randen regelmatig af zodat het deeg mooi in het midden van de mixer blijft.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.