Sushi maki

Makkelijk
45 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 120 g sushirijst
  • 50 g zalmfilet
  • 4 surimistaafjes
  • 3 norivellen (geroosterde algen)
  • ½ komkommer, in staafjes gesneden
  • ½ tomaat, in staafjes gesneden
  • 3 eetl. rijstazijn
  • 3 eetl. poedersuiker
  • Sesamzaadjes
  • Gemarineerde gember
  • Sojasaus
  • Wasabi

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Kook de rijst ongeveer 15 minuten (hij moet een beetje kleven) en laat hem lauw worden.

  2. Meng de rijstazijn met de suiker om de suiker te doen smelten.

  3. Giet deze gezoete azijn bij de rijst en meng zorgvuldig.

  4. Neem een makisu (houten matje om de sushi te rollen) en bedek het met huishoudfolie.

  5. Leg een norivel op de makisu en schep er voorzichtig met een houten spatel de rijst op in een egaal laagje (laat één rand van 2 cm aan de bovenkant)

  6. Vul de rollen op 3 manieren:

  7. -zalm, komkommer, sesamzaadjes

  8. -surimi, komkommer, tomaat

  9. -tomaat, komkommer, gember

  10. 7. Rol ze op terwijl je ze stevig aandrukt (de rollen moeten vast dichtgerold zijn).

  11. 8. Leg de rollen 30 min in de koelkast en snijd ze daarna met een goed scherp mes in sushi maki.

  12. 9. Dien ze op met de sojasaus en de wasabi.

Tips

TIP! Schenk er een wijn bij die de gejodeerde aroma’s van de sushi benadrukt: een witte Sancerre, Domaine Reverdy-Ducrou.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.