Toast met asperge-baconrolletjes en een gepocheerd eitje

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

2 portie(s)
  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 8 groene asperges
  • 8 sneetjes bacon van Monique Ranou
  • 50 g verse kaas van Pâturages
  • 2 eieren van Moisson
  • 2 snufjes Espelettepeper
  • Een straaltje olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).

  2. Was de asperges en snij er de houtachtige voetjes af.

  3. Kook de asperges ongeveer 4 minuten in gezouten kokend water. Giet af, hou onder koud water en giet nog eens af.

  4. Rol elke asperge in een sneetje bacon.

  5. Leg de rolletjes op de bakplaat, besprenkel met een straaltje olijfolie en grill een paar minuten.

  6. Rooster de 2 sneden brood en hou ze warm in de oven.

  7. Pocheer de eieren één voor één: bekleed een kommetje met huishoudfolie, breek er voorzichtig het ei in (zonder de dooier te breken), kruid met peper en zout en voeg een paar druppels olie toe. Neem er de folie uit en sluit die met een touwtje of knoop. Breng water aan de kook, leg er de eieren in en laat 5 minuten koken.

  8. Besmeer elk sneetje brood met verse kaas en leg er de bacon-aspergerolletjes en het gepocheerde ei (zonder huishoudfolie) op. Kruid met peper, zout en een snufje Espelettepeper.

Tips

Tip: je kunt deze rolletjes ook maken met parmaham of Ardeense ham van eigen bodem.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.