Torentje van Sint-Jakobsvruchten op een bedje van veldsla met groene olie

Gemiddeld
32 min
€€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
 • groene olie 100 g veldsla Saint Eloi
 • 100g 4 el olijfolie van Bouton d'Or
 • 4càs 1 el balsamicoazijn van Bouton d'Or
 • 1càs 8 Sint-jakobsvruchten Odyssée
 • 8 rasp sap van lime
 • 1/2 tl gemberpoeder Cigalou
 • 0,25càc zout en peper Cigalou
 • Garnituur blaadjes veldsla Saint Eloi
 • Parmezaanse koekjes 100 g Parmezaanse kaas Fiorini, geraspt

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
 1. Verwarm de oven voor op 250 °C.

 2. Groene olie : Pureer in de keukenmachine een handje veldsla met de olijfolie tot een groene olie. Zeef. Meng in een kom de balsamicoazijn met zout en peper. Voeg al roerend 2 el groene olie toe. Zet apart. Maak koekjes van Parmezaanse kaas (zie recept hieronder) Zet apart.

 3. Parmezaanse koekjes: Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Plaats een uitsteekring met een doorsnee van ongeveer 6 cm op de bakplaat. Vul de bodem met 1 mm Parmezaanse kaas. Druk goed aan. Verwijder de uitsteekring. Herhaal deze handeling totdat je 12 à 18 koekjes heeft. Bak gedurende 3 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes kort afkoelen. Verwijder ze met behulp van een zeer dunne spatel van het papier.

 4. Bestrooi de sint-jakobsvruchten met zout en peper, limoenrasp en gember. Sauteer ze gedurende 1 minuut aan elke kant in een hete pan met antikleeflaag. Blus met het limoensap. Roer het kooknat door de vinaigrette. Meng in een slakom de resterende veldsla met de vinaigrette. Zet apart.

 5. Maak torentjes op elk bord. Begin met een sint-jakobsvrucht, vervolgens een druppel groene olie, een Parmezaans koekje, een sint-jakobsvrucht, een druppel groene olie en eindig met een Parmezaans koekje. Besprenkel met de rest van de groene olie. Schik de veldsla rond het torentje.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.