Wildsaus met wijn en 4-vruchtenconfituur

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 fles rode wijn
  • 2 el 4-vruchtenconfituur
  • 2 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
  • 1 klein glas cognac
  • 180 g boter van Pâturages
  • 2 el bloem van Chabrior
  • 5 sjalotten
  • 1 takje tijm van Cigalou
  • 1 laurierblad van Cigalou
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze in wat boter in een pan.

  2. Voeg de rode wijn, de tijm, de laurier, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat inkoken tot je (ongeveer) anderhalf glas jus hebt.

  3. Giet er de balsamicoazijn bij en roer. Voeg dan de boter in stukjes toe en laat koken op zacht vuur en onder voortdurend roeren.

  4. Giet de jus door een zeef.

  5. Flambeer met de cognac.

  6. Voeg de bloem toe om de saus wat in te dikken en eindig met de 4-vruchtenconfituur.

Tips

Je kunt ook armagnac gebruiken om te flamberen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.