Zalm teriyaki

Makkelijk
0 min
0 / 5 3

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 zalmlapjes
  • 20 g boter van Pâturages
  • 50 ml droge witte wijn
  • 50 ml sake
  • 1/4 tl maïzena
  • 50 ml sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gember
  • 1 tl vers basilicum
  • Peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 80 min
  1. Vermeng de wijn, de sake, de sojasaus, de suiker, de geraspte gember en het fijngehakte basilicum in een kom.

  2. Snij de zalm in, leg die in een diep bord, giet er het sakemengsel bij en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

  3. Giet de zalm af, dep droog met keukenpapier en bewaar de marinade.

  4. Vet een pan in met wat olie en rooster de vis 3-4 minuten aan elke kant. Hou warm.

  5. Maak de saus: giet de marinade in een kookpot en laat voor de helft inkoken.

  6. Los de maïzena op in 1 el water, giet in de kookpot, voeg de boter in stukjes toe en blijf roeren met de klopper. Kruid met peper en dien op met de zalm.

Tips

U kunt de zalm vlak voor het serveren ook bestrooien met sesamzaadjes.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.