Oorspong en traceerbaarheid

Bij Intermarché staan we bekend om de kwaliteit van ons vlees. Dat komt vooral omdat we veel aandacht besteden aan de herkomst van ons vlees. In feite is 95% van het vlees dat wij in onze winkels aanbieden van Belgische oorsprong. Niet te vergeten dat veel winkels samenwerken met lokale boerderijen, op minder dan 10 km van de winkel!

boucherie

Nauwe samenwerking met lokale kwekers

Een gecontroleerde oorsprong voor gewaarborgde transparantie.

Door zoveel mogelijk voor de korte keten te kiezen, zet Intermarché in op de kwaliteit van het vlees en op duurzame ontwikkeling, dankzij leveranciers die in onze regio’s gevestigd zijn.

Door deze keuzes kunnen wij u vlees aanbieden waarvan we de herkomst kennen, met een onberispelijke traceerbaarheid en voor de beste prijs.

Deze rechtstreekse samenwerking met de lokale producenten maakt het ons mogelijk om in elke Intermarché-winkel rund- en varkensvlees van Belgische oorsprong aan te bieden.

De kwaliteit van de voeding en dierenwelzijn zijn belangrijke aandachtspunten die onze ambachtelijke slagers delen met de lokale kwekers. Omdat de dieren beter gevoed en minder gestrest zijn, leveren ze malser en sappiger vlees.

boucherie

Vers vlees van uitstekende kwaliteit

Om maximale versheid te garanderen, wordt ons vlees dagelijks aangeleverd en aan strenge controles onderworpen! !

Naast de inspecties van het FAVV beschikken wij over een intern organisme, Aqualeha, dat onze aanpak in hygiëne en kwaliteit controleert.

Ik neem het vlees in ontvangst wanneer het ‘s ochtends wordt geleverd en ik controleer de versheid en de kwaliteit.

Didier, uw slager

boucherie

En het gaat verder in de ateliers van uw Intermarché

boucherie-1
1/

De onvangst

Bij de ontvangst van het slachtvlees wordt nagegaan of de stukken beantwoorden aan de vereisten (gewicht, prijs, kwaliteit, naleving van de koudeketen). Daarna wordt het vlees opgeslagen in de koelkamer.

boucherie-2
2/

De verwerking

In het atelier van Intermarché begint de slager met de verwerking: het ontbenen, trimmen, snijden en uitsnijden van het slachtvlees.

boucherie-3
3/

De bereiding

De slager bereidt unieke specialiteiten zoals brochettes met groenten, vlees met vulling, gehakt of gemarineerd vlees… Het assortiment van elke Intermarché gaat mee met de seizoenen.

boucherie-4
4/

De uitstalling

Zodra ze klaar zijn, worden de producten, naargelang het verkooppunt, aan de toonbank van de slagerij verkocht of vacuüm of onder beschermende atmosfeer verpakt en in de zelfbedieningsrekken geplaatst.