Terug

Aarbdeigebak

  • 4 pers.
  • 40 min
  • gemiddeld
  • gemiddeld
Aarbdeigebak

Ik kook!

  1. Maak de aardbeien schoon, snij ze in blokjes en zet apart.
  2. Voor de bavarois: laat de gelatinevellen 10 minuten weken in ijskoud water. Verhit de melk en leg er de "uitgewrongen" gelatinevellen in. Meng de verse kaas met de suiker en giet er de melk over. Klop de room op met een klopper maar maak er geen slagroom van. Schep voorzichtig onder de bereiding.
  3. Giet de bavaroisbereiding in bolvormige vormpjes met een grootte naar keuze. Leg enkele aardbeienblokjes in het midden van de bereiding. Zet apart.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe er de gemixte Petit Beurre bij. Smeer de bereiding uit over een plaat. Zet een tiental minuten opzij en maak daarna cirkels ter grootte van de vormpjes.
  5. Dek de halve bol bavarois af met het schijfje van chocolade-Petit Beurre. Zet in de diepvriezer.
  6. Verhit de aardbeiencoulis en voeg de agaragar toe. Mix om stukjes te vermijden. Giet over de hard geworden halve bollen.