Terug

Bouillon met gamba's

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 20 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Bouillon met gamba's

Ik kook!

  1. Pel de gamba’s en bewaar de staart. Maak een insnijding langs de rug en verwijder het zwarte darmkanaal met de punt van het mes.
  2. Rasp de schil van een citroen fijn, schil en snij de wortel en de raapjes in blokjes. Kook alles 3 à 4 min. in gezouten water. Ga op dezelfde manier te werk voor de tuinbonen maar kook die 7 min. in ongezouten water.
  3. Snij de champignons in reepjes en kook ze met deksel in 2 el citroensap en water. Kruid met peper en zout.
  4. Was en snij het citroengras fijn.
  5. Breng de visfond aan de kook. Voeg het citroengras en de geraspte gember toe. Haal van het vuur en laat 25 min. trekken.
  6. Filter en laat zachtjes koken met het sap van één citroen. Pocheer de gamba’s 3 min. in de bouillon en bewaar apart.
  7. Meng alles door de fond en de boterkrullen op te kloppen. Doe er de groenten en champignons met jus bij.
  8. Serveer warm in een kom met gamba’s, groenten en bouillons. En bestrooi met peterselie en de versnipperde koriander.

Tip

U kunt ook gedroogde tuinbonen gebruiken, maar laat ze een hele nacht weken, verwijder de schil en kook ze 2 u zachtjes in water.