Terug

Gegratineerde witloofkroketten

  • 4 pers.
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Gegratineerde witloofkroketten

Ik kook!

  1. Verwijder het hart van het witloof. Zo is het minder bitter. Versnipper het witloof en was het.
  2. Kook het versnipperde witloof 10 tot 15 minuten in de melk. Zet het witloof opzij en bewaar de melk voor de bechamel.
  3. Snij de ham in blokjes. Maak voor de bechamel een roux met de boter en de bloem. Klop op een zacht vuur op met de melk. Eenmaal de bechamel opgeklopt doet u er het gekookte witloof, de hamblokjes en geraspte kaas bij.
  4. Giet de bereiding in een schaal en zet 2 uur in de diepvriezer.
  5. Snij rechthoekjes en rol die door de bloem, de opgeklopte eieren en de fijngemalen chips. Herhaal dit en rol ze door de opgeklopte eieren en de fijngemalen chips. Dompel de gepaneerde rechthoekjes 5 à 6 minuten in warme olie op 160°.