Terug

Gegrilde eendenborstfilet, lauwwarme vinaigrette met balsamico en koriander

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 04 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Gegrilde eendenborstfilet, lauwwarme vinaigrette met balsamico en koriander

Ik kook!

  1. Verwarm een grill voor.
  2. Koriandervinaigrette: Verwarm gedurende 2 minuten in een steelpan de balsamicoazijn, het knoflook, de korianderzaadjes, de olijfolie en het water. Voeg zout en peper toe. Zeef de saus en zet apart.
  3. Bestrijk met een kwastje de grill en de plakken eendenborstfilet met olijfolie. Gril de plakken 1 minuut aan beide kanten, zo blijven ze binnenin roze. Verwarm de vinaigrette kort.
  4. Verdeel het vlees over de borden. Lepel er wat lauwwarme vinaigrette over. Bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper.

Tip

Heerlijk met boschampignons, gemengde groenten of geroosterde wintergroenten.

Variant: deze koriandervinaigrette past ook bij rundvlees, gevogelte of vis.

Het garen van eendenborstfilet is vergelijkbaar met rundvlees: rood, rosé, doorbakken. Al gelang naar ieders smaak.