We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Gekonfijte eend, sinaasappelsaus

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 01 h 30 + 12:00 (marinade) min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Gekonfijte eend, sinaasappelsaus

Ik kook!

  1. Begin met de marinade (liefst de avond ervoor): sojasaus, look, gehakte gember en sinaasappelsap. Laat hierin de eendenbouten minstens 12 u marineren.
  2. Neem een stoofpot en laat hierin de eendenbouten met een scheutje olijfolie aan beide kanten goudbruin kleuren op een hoog vuur (3-4 minuten).
  3. Voeg de marinade en een sinaasappelschijf toe voor elke bout. Laat dit gedurende 1u1/2 bakken in een oven van 230°C. Giet er af en toe wat water bij.

Tip

TIP! Dien je eend goed warm op met aardappelpuree en een goede rode wijn zoals de Barolo Lo Zoccolaio.