We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Kippenbillen met artisjokken

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 35 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kippenbillen met artisjokken

Ik kook!

  1. Spoel de artisjokken af onder lauw water en laat ze uitlekken. Snijd de kippenbillen in 2 ter hoogte van het gewricht.
  2. Fruit de fijngehakte sjalot en geplette knoflook met 2 eetlepels warme olie in een wok of een antikleefpan. Voeg er de stukken kip bij en sauteer ze 5 minuten
  3. Bevochtig met de bouillon en laat nog 20 minuten koken op een zacht vuur. Draai de stukken kip meermaals om.
  4. Besprenkel met de vermouth, voeg de artisjokken en de rest van de olie toe. Kruid zo nodig af met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen.
  5. Voeg de basilicum en de pistachenoten toe aan de saus alvorens te serveren.
  6. Werk af met de takjes bieslook en platte peterselie.