We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Kleine calamarissen op z'n Mediterraans

  • 4 pers.
  • 15 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Kleine calamarissen op z'n Mediterraans

Ik kook!

  1. Leg de calamarissen in kokend water. Laat ze uitlekken wanneer het water roze wordt.
  2. Snijd het vel van de tomaten in over 1 cm en leg ze gedurende 30 seconden in kokend water. Pel ze onder koud water, snijd ze in stukken en verwijder de pitjes.
  3. Was de peterselie, droog hem op keukenpapier en hak fijn.
  4. Doe de olie in een sauteerpan, voeg de calamarissen toe en bak op een hoog vuur gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren. Draai het vuur lager, voeg de tomaten toe, de gehakte look, de cayennepeper en wat peper en zout. Meng en laat nog 6 à 7 minuten garen op een matig vuur.
  5. Kruid eventueel bij indien nodig en serveer warm, bestrooid met wat peterselie.