Rundergebraad met rozemarijn, gebakken op lage temperatuur

Makkelijk
210 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1,5kg 1,5 kg rundergebraad
  • 1càs 1 el zonnebloemolie
  • Zout
  • Voor de saus:
  • 16cl 10 cl balsamicoazijn van Itinéraire des Saveurs
  • 25cl 25 cl water
  • 2 2 takjes rozemarijn

Wijnsuggestie

Combes Maubrillon

Rode wijn

7,49€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 90°C (th. 3).

  3. Verhit de olie in een pan, zout het vlees en fruit het aan alle kanten.

  4. Leg het vlees in een ovenschotel en bewaar de pan.

  5. Bak het gebraad 2u30 in de oven, zet de oven uit en laat het vlees rusten met gesloten deur.

  6. Maak nu de saus klaar. Blus de pan met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg het water en de takjes rozemarijn toe en laat nog verder inkoken.

  7. Snij het gebraad in dikke sneden en serveer die op warme borden. Lepel er saus rond. Heel lekker bij aardappelpuree met look of pistou van rucola bijvoorbeeld.

Tips

Tip: Om het vlees perfect te garen, kunt u een keukenthermometer gebruiken. De eindtemperatuur in de kern moet tussen 50 en 55° liggen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.