Terug

Torentje van Sint-Jakobsvruchten op een bedje van veldsla met groene olie

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 02 min
  • duur
  • gemiddeld
Torentje van Sint-Jakobsvruchten op een bedje van veldsla met groene olie

Ik kook!

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  2. Groene olie : Pureer in de keukenmachine een handje veldsla met de olijfolie tot een groene olie. Zeef. Meng in een kom de balsamicoazijn met zout en peper. Voeg al roerend 2 el groene olie toe. Zet apart. Maak koekjes van Parmezaanse kaas (zie recept hieronder) Zet apart.
  3. Parmezaanse koekjes: Verwarm de oven voor op 250 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Plaats een uitsteekring met een doorsnee van ongeveer 6 cm op de bakplaat. Vul de bodem met 1 mm Parmezaanse kaas. Druk goed aan. Verwijder de uitsteekring. Herhaal deze handeling totdat je 12 à 18 koekjes heeft. Bak gedurende 3 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes kort afkoelen. Verwijder ze met behulp van een zeer dunne spatel van het papier.
  4. Bestrooi de sint-jakobsvruchten met zout en peper, limoenrasp en gember. Sauteer ze gedurende 1 minuut aan elke kant in een hete pan met antikleeflaag. Blus met het limoensap. Roer het kooknat door de vinaigrette. Meng in een slakom de resterende veldsla met de vinaigrette. Zet apart.
  5. Maak torentjes op elk bord. Begin met een sint-jakobsvrucht, vervolgens een druppel groene olie, een Parmezaans koekje, een sint-jakobsvrucht, een druppel groene olie en eindig met een Parmezaans koekje. Besprenkel met de rest van de groene olie. Schik de veldsla rond het torentje.