Een verantwoordelijke lokale speler zijn

Als producenten en distributeurs willen we een lokaal verankerde vertrouwensrelatie opbouwen met onze klanten. We gebruiken onze uitmuntende productiekanalen om u steeds gezondere, veiligere en kwalitatievere producten aan te bieden. Dat is onze uitdaging.

etre-acteur-de-proximite-header
dev-durable_titre-section_01_NL-1

Zowel in steden als in landelijke regio’s hebben we onze activiteiten verankerd in specifieke gebieden. Als lokale spelers zetten we ons in voor uiteenlopende thema’s: waarde creëren, de impact op het milieu beperken, sociale netwerken creëren en de principes van een circulaire economie naleven.

Zo willen we bijdragen tot de economische en sociale ontwikkeling van elk gebied waar een logistieke vestiging of een verkooppunt is gevestigd.

Onze groep hecht veel belang aan respect voor de mens en zijn leefomgeving.

dev-durable_titre-section_02_NL

Onze winkels hebben een gemeenschappelijk doel: ‘Geen afval, geen verspilling‘ tegen 2030.

Dat ambitieuze doel willen we bereiken door de hoeveelheid afval te verminderen, het bestaande afval te herbenutten en door voedselverspilling tegen te gaan.

Respect voor een grondgebied betekent ook respect voor het milieu. Daarom heeft onze groep op verschillende niveaus actie ondernomen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een betere energieprestatie maakt deel uit van onze strategie om tegen 2030 zoveel mogelijk schone energie te gebruiken. De windturbine op onze logistieke site in Villers-le-Bouillet voorziet 92% van de elektriciteitsbehoefte van de vestiging.

Nog een verbetering is de lagere koolstofvoetafdruk van het logistieke transport dankzij opleggers met een motor op vloeibaar aardgas (LNG-motor).

dev-durable_titre-section_03_NL

Met de handige app Too Good To Go gaan we samen de strijd aan tegen voedselverspilling. Aan het eind van de dag kunt u onverkochte voeding tegen een interessant prijsje op de kop tikken bij lokale winkeliers.
Sinds het begin van onze samenwerking in 2019 zijn al bijna 104.000 winkelmandjes uitgespaard. Dat komt neer op het equivalent van zo’n 260 ton CO²-uitstoot, of ongeveer 51 vluchten rond de wereld of een onafgebroken warme douche van 575 dagen.

92 van onze winkels staan op de app. Tot ziens op de app 😉

dev-durable_titre-section_04_NL
Recyclage of ecodesign: de groep Les Mousquetaires engageert zich!

In alle groente- en fruitafdelingen van onze Intermarché-winkels vindt u herbruikbare zakken. Dankzij dit initiatief sparen we jaarlijks 1.845.000 plastic zakken voor eenmalig gebruik uit!

De herbruikbare zakken aan de kassa van uw Intermarché zijn de juiste keuze. Zo helpt u actief mee aan de duurzame ontwikkeling van onze planeet door de afvalberg te beperken. De natuur is u dankbaar.

Kies voor duurzame producten
  • Ecologische tip: help afval inzamelen en breng uw gebruikte batterijen terug. In sommige winkels van Intermarché staan speciale inzamelbakken voor batterijen.
  • Daarnaast worden onze folders niet meer verpakt in plasticfolie.
  • De groep Les Mousquetaires deelt geen wegwerpzakken meer uit aan de kassa en heeft ze vervangen door ecologische en herbruikbare zakken. Ook de hoeveelheid productverpakkingen binnen de groep wordt beetje bij beetje verminderd.