Kwartelschoteltjes met muskaat, puree met boerenboter

Om het jaar smaakvol af te sluiten, stellen Intermarché België en chef Jérémy Vandernoot u het recept van de maand december voor: heerlijke kwartels met druiven, geserveerd met een romige huisgemaakte puree. Een verfijnd en hartverwarmend gerecht, ideaal voor de feestdagen, waarin zoete toetsen en rijke smaken perfect samenkomen. Een elegant recept dat uw feesttafel extra cachet geeft en toch eenvoudig thuis te bereiden is.

Makkelijk
65 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

2 portie(s)
  • 2 kwartels
  • 50g spekblokjes Monique Ranou
  • 4 bloemige aardappelen Saint Eloi
  • 50g verse druiven
  • 2 uien
  • 1 teentjes knoflook Saint Eloi
  • 0,5 kruidentuiltje
  • 25g rozijnen
  • 125g boerenboter
  • 100ml vloeibare room Pâturages
  • 50ml melk Pâturages
  • 250ml gevogeltebouillon
  • Zonnebloemolie Bouton d’Or
  • 100ml muskaatwijn
  • Nootmuskaat Cigalou
  • Verse peterselie
  • Zout Cigalou
  • Peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Bak de kwartels in een braadpan aan beide kanten bruin in hete olie. Haal de kwartels uit de pan en bak het vooraf fijngesneden spek en de uien bruin.

  2. Als alles bruin is, doet u de kwartels terug in de braadpan en blust u ze met de gevogeltebouillon en de muskaatwijn, het kruidentuiltje, het gehakte teentje knoflook en de rozijnen. Laat alles 25 minuten koken.

  3. Kook voor de puree de aardappelen. Pureer ze als ze gaar zijn en voeg de melk en boter toe, breng op smaak met zout en nootmuskaat. Garneer met peterselie.

  4. Als de kwartels gaar zijn, haal ze dan uit de pan en voeg de room toe aan het mengsel. Laat inkoken tot een saus met een gladde consistentie, breng op smaak met zout en peper en serveer de kwartels met de saus en een paar verse druiven.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.