Chocoladestronk met sinaasappel

De chocoladestronk met sinaasappel is een heerlijk, geurig dessert, perfect voor fans van deze smaakcombinatie.

Deze chocoladestronk met sinaasappel is een heerlijke optie voor de feestdagen, met de klassieke combinatie van sinaasappel en chocolade die zo velen aanspreekt. Eet smakelijk!

Moeilijk
100 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Genoise 4 eieren Moisson
  • 4 100 g bloem Chabrior
  • 100g 80 g fructose
  • 80g 15 g cacao Ivoria
  • 15g Chocoladecrème 10 g maïzena
  • 300 ml halfvolle melk Pâturages
  • 10g 4 eidooiers Moisson
  • 300ml 10 g fructose
  • 4 20 g cacaopoeder Ivoria
  • 10g 3 gelatinevellen
  • 20g Siroop 2 dl water
  • 3 15 g fructose
  • rasp onbehandelde sinaasappel
  • 20cl Sinaasappelsaus 3 sinaasappelen
  • 15g Garnituur 25 g geraspte kokos van Elodie
  • muntblaadjes
  • rode bessen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Chocoladecrème : Week de gelatinevellen in een grote kom met koud water. Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers op met de fructose, voeg vervolgens de maïzena, de cacao en de warme melk toe. Zet de bereiding op het vuur en breng aan de kook, voortdurend roerend. Voeg de gelatine toe en meng goed. Zet opzij en laat afkoelen.

  2. Siroop : Breng het water, de fructose en de fijngesneden sinaasappelschil aan de kook. Laat afkoelen.

  3. Sinaasappelsaus: Laat op een hoog vuur het sinaasappelsap inkoken tot een siroop.

  4. Genoise: Klop de eiwitten op tot een stevig sneeuw. Klop in een kom de eidooiers en de suiker stevig tot het mengsel bleek wordt. Voeg de bloem en de cacao toe en meng goed. Vouw het tot sneeuw geklopte eiwit er voorzichtig onder. Spreid het deeg uit (20 x 40 cm) op een bakplaat bedekt met een vel aluminiumfolie en zet 7 à 8 minuten in een op 180 °C (stand 6) voorverwarmde oven. Haal de genoise uit de oven en leg hem in het aluminiumfolie op een vochtige doek. Laat afkoelen.

  5. Montage van de stronk: Maak de genoise los van het vel aluminiumfolie en leg hem op een bakpapier. Smeer hem rijkelijk in met de siroop en spreid er vervolgens de chocoladecrème over uit met een spatel.

  6. Rol het biscuit voorzichtig op. Draai in plasticfolie en leg gedurende 30 minuten in de koelkast.

  7. Verwijder de plasticfolie en strijk de stronk in met de rest van de chocoladecrème. Bestrooi met het geraspte kokos.

  8. Serveer plakken overgoten met de sinaasappelsaus en versier het bord met enkele rode bessen en een muntblaadje.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.