Opgerolde chocolade-vanillestronk

Ons recept opgerolde chocolade-vanillestronk biedt een heerlijke combinatie van smaken en een aantrekkelijke presentatie. Deze chocolade-vanillestronk is een genot om te delen tijdens de feestdagen. Eet smakelijk!

Makkelijk
68 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • Voor de cake: 4 eieren van Moisson
  • 4 100 g kristalsuiker
  • 100g 100 g bloem van Chabrior
  • 100g 25 g ongezoete cacao van Ivoria
  • 25g 1 snuifje zout van Cigalou
  • 1 Voor de crème: 500 g mascarpone van Pâturages
  • 100 g poedersuiker
  • 500g 2 vanillestokjes van Chabrior
  • 100g Voor het glazuur:
  • 2 200 g pure chocolade
  • 75 g boter van Pâturages
  • 200g Versiering:
  • 75g Chocoladeschilfers

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Voor de cake: scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers en de suiker tot een bleek schuim.

  2. Klop het eiwit stevig op met een mespuntje zout. Schep het voorzichtig onder de mix van eidooiers en suiker.

  3. Vermeng de bloem en de cacao, zeef alles en voeg beetje bij beetje toe aan de bereiding. Roer voorzichtig om.

  4. Giet dit deeg op een ovenplaat met bakpapier en strijk de bovenkant mooi glad. Schuif 8 minuten in een oven van 200 °C (gasstand 7).

  5. Maak de cake enkele minuten na het bakken los, op een vel bakpapier dat op een vochtige vaatdoek ligt. Rol het nog warme deeg op in de vaatdoek en leg opzij.

  6. Voor de crème: maak de mascarpone los met een spatel en voeg dan de suiker en de vanillezaadjes toe. Vermeng goed.

  7. Voor de stronk: rol de chocoladecake uit, strijk er de vanillecrème met mascarpone op en rol op tot een stronk.

  8. Voor het glazuur: laat de chocolade samen met de boter au bain-marie smelten en vermeng. Het mengsel moet glad en glanzend zijn. Zet de stronk op een rooster op een groot bord en giet er het glazuur over. Laat een beetje uitlekken, versier met chocoladeschilfers, leg de stronk voorzichtig op een mooi bord en plaats in de koelkast.

  9. Neem de stronk 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.

Tips

Om de chocoladeschilfers te maken, wikkelt u de onderkant van de chocoladereep in aluminiumfolie om te vermijden dat de chocolade te snel in uw handen smelt. Rasp met een dunschiller.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.