 
                            Clafoutis van langoustines op een bedje van snijbiet
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500 g gepelde, diepgevroren langoustinestaarten
- 400 g groen van snijbietbladeren
- 1 teentje knoflook
- 2 el geraspte gruyère van Pâturages
- 80 g boter van Pâturages
- 20 cl room van Pâturages
- 2 eieren van Moisson
- 60 g bloem van Chabrior
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
- 
                                            Laat de langoustinestaarten ontdooien. 
- 
                                            Was en droog de snijbietbladeren. 
- 
                                            Hak de knoflook fijn en bak die 1 minuut in 40 g boter. Voeg de snijbietbladeren toe, kruid met peper en zout en laat uitzweten. 
- 
                                            Bak de langoustinestaarten kort in een mengsel van 1 el olijfolie en 40 g boter. Zet opzij. 
- 
                                            Klop de eieren en de bloem samen in een kom. Leng aan met de room als het mengsel te glad is. 
- 
                                            Bekleed de bodem van 6 ovenschaaltjes met de snijbietbladeren. Verdeel er de langoustinestaarten over en schep er de bereiding op. 
- 
                                            Bestrooi met geraspte gruyère en zet 25 minuten in de oven op 180° C (gasstand 6). 
- 
                                            Dien heel warm op. 
Tips
U kunt de snijbiet ook vervangen door spinazie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.