Clafoutis van langoustines op een bedje van snijbiet

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 500 g gepelde, diepgevroren langoustinestaarten
  • 400 g groen van snijbietbladeren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el geraspte gruyère van Pâturages
  • 80 g boter van Pâturages
  • 20 cl room van Pâturages
  • 2 eieren van Moisson
  • 60 g bloem van Chabrior
  • 1 el olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Laat de langoustinestaarten ontdooien.

  2. Was en droog de snijbietbladeren.

  3. Hak de knoflook fijn en bak die 1 minuut in 40 g boter. Voeg de snijbietbladeren toe, kruid met peper en zout en laat uitzweten.

  4. Bak de langoustinestaarten kort in een mengsel van 1 el olijfolie en 40 g boter. Zet opzij.

  5. Klop de eieren en de bloem samen in een kom. Leng aan met de room als het mengsel te glad is.

  6. Bekleed de bodem van 6 ovenschaaltjes met de snijbietbladeren. Verdeel er de langoustinestaarten over en schep er de bereiding op.

  7. Bestrooi met geraspte gruyère en zet 25 minuten in de oven op 180° C (gasstand 6).

  8. Dien heel warm op.

Tips

U kunt de snijbiet ook vervangen door spinazie.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.