Conchiglioni gevuld met varkens- en kalfsgehakt, knoselderijcrème
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 12 stuks conchiglioni
- 400g varkens- en kalfsgehakt
- 1 bolletje selderij
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 2 sjalotten
- 0,25 bosje peterselie
- 50g boter Pâturages
- 100g geraspte kaas Pâturages
- 200ml room Pâturages
- 500ml kippenbouillon Bouton d'Or
- 2 takjes tijm Cigalou
- Olijfolie Bouton d'Or
- Zout Cigalou
- Peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Bak voor de conchiglionivulling de gesnipperde sjalotjes en de gehakte knoflook in boter en breng op smaak met zout en peper. Maak het bakken af op een laag vuur.
-
Kook de conchiglionis 5 minuten voor in gezouten kokend water. Giet af en koel af in koud water met ijsblokjes, zet apart.
-
Bak voor de selderijcrème de uien in een scheutje olijfolie en voeg dan de geschilde selderij toe, die in blokjes van 1 cm is gesneden. Laat een paar minuten koken en voeg dan de tijm en kippenbouillon toe. Bak 20 minuten, verwijder dan de tijm en mix het mengsel. Zeef door een fijne zeef, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog 10 minuten op een laag vuur.
-
Vul de conchiglioni met het gekookte gehakt en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de conchiglioni in een ovenschaal en voeg de selderijcrème toe. Bak 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met de gehakte peterselie. Serveer warm.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.