Filodeeghapjes met pittige sardientjes en olijven

Moeilijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 4 vellen filodeeg van Monique Ranou
  • 2 blikjes sardines op olie van Odyssée
  • 10 ontpitte zwarte olijven van Bouton d’Or
  • 1 rode paprika
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Cayennepeper van Cigalou
  • Olijfolie van Bouton d’Or
  • Frituurolie van Bouton d’Or
  • Zout, peper van Cigalou
  • Versiering:
  • Vers basilicum

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Leg de vellen filodeeg onder een vochtige doek.

  2. Snij de paprika in 2, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en leg een twintigtal minuten onder de grill op 180° (gasstand 6), tot het vel begint te barsten en zwart wordt. Hou onder koud water om het vel te verwijderen.

  3. Vermeng de met een vork verkruimelde sardines met een eetlepel olie uit het blik, de kappertjes, de fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper, het gewassen en fijngehakte basilicum en de fijngehakte olijven en paprika. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snij de vellen filodeeg in 4. Vouw in 2 tot een driehoekje. Gebruik een borsteltje om de bovenkant in te strijken met olie en leg in het midden een beetje van de sardinemix. Sluit door de 3 punten naar het midden toe te vouwen.

  5. Laat aan iedere kant 2 tot 3 minuten kleuren in de olie. Leg ze op keukenpapier en daarna op een schotel en versier met basilicumblaadjes. Dien deze hapjes aan het begin van het aperitief op zodat ze nog lekker warm zijn.

Tips

Bak ze voor een lichter resultaat in de oven. Schuif ze hiervoor een tiental minuutjes onder de grill en draai ze halfweg de baktijd om.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.