Gegratineerd witloof

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 witloofstronken
  • 8 sneetjes gekookte ham van Monique Ranou
  • 50 cl melk van Pâturages
  • 4 el bloem van Chabrior
  • 150 g boter van Pâturages
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g geraspte emmentaler van Pâturages
  • Zout, peper, muskaatnoot van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij de harde en bittere kern uit de stronken.

  2. Pel de knoflook en hak fijn.

  3. Laat 50 g boter smelten in een kookpan en doe er de witloof en enkele druppels water bij.

  4. Laat afgedekt zo’n kwartier stoven. Doe er de knoflook bij zodra de boter goed heet is. Roer regelmatig.

  5. Laat het witloof ½ uur uitlekken.

  6. Maak de bechamelsaus: laat 100 g boter smelten in een kookpan, doe er de bloem bij en laat onder voortdurend roeren zachtjes koken. Doe er al roerend beetje bij beetje de melk bij.

  7. Kruid met peper en zout en rasp de muskaatnoot. Doe er de helft van de kaas bij, laat smelten en roer. De saus moet romig en dik worden.

  8. Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 6).

  9. Rol elke stronk witloof op in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  10. 10. Zet ongeveer twintig minuten in de oven en laat mooi kleuren.

Tips

Tip: koop bij voorkeur witloof uit volle grond omdat die minder water bevat.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.