Geroosterde bloemkool met mandarijn vinaigrette

Ontdek het recept van januari van onze chef Jérémy Vandernoot

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 bloemkool
  • 5 mandarijnen
  • 1 knoflookteentjes
  • 1 takje tijm Cigalou
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel mosterd Bouton d’Or
  • 1 theelepel verse gember
  • 100ml olijfolie Bouton d’Or
  • 4 eetlepels olijfolie Bouton d’Or
  • 4 theelepels paprika Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 180°. Maak ondertussen de bloemkool schoon en snijd in sneden van 2 cm dik.

  2. Maak de marinade voor het koken van de bloemkool: meng 4 eetlepels olijfolie met de paprika, zout, peper, tijm en gehakte knoflook.
    Bestrijk de stukken bloemkool met de marinade.

  3. Zet de gemarineerde bloemkoolstukjes 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Terwijl de bloemkool kookt, maak de vinaigrette door het sap uit 4 mandarijnen te persen. Meng het sap met de mosterd, olijfolie, geraspte gember en gehakte peterselie. Maak de vinaigrette af door de kwarten van de laatste mandarijn toe te voegen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.