Hachis parmentier met spinazie

Herontdek deze klassieker uit de Franse keuken, herzien door onze chef Jeremy Vandernoot! Een makkelijk en snel recept om te maken voor een 100% succesvol resultaat!

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1000g varkens- en kalfsgehakt
  • 2000g bintje aardappelen
  • 500g spinazie
  • 5 Saint-Eloi-sjalotten
  • 3 teentjes Saint-Eloi-knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 400g Weideboter
  • 300g melk Pâturages
  • 200g paneermeel
  • Zonnebloemolie Bouton d’Or
  • Nootmuskaat Cigalou
  • Zout Itinéraires des Saveurs
  • Peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en bak ze licht aan in de olie.

  2. Voeg het gehakt 10 minuten toe om het te kleuren.

  3. Voeg de eerder gewassen en uitgelekte spinazie toe en laat nog 5 minuten koken. Giet in een gratinschotel.

  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend water met zout gedurende 20 minuten.

  5. Haal de gekookte aardappelen door een aardappelstamper voordat u de boter en melk toevoegt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg dan de gehakte peterselie toe.

  6. Leg een laag aardappelpuree op het gehakt en werk af met paneermeel.

  7. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Tips

 

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.