Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten

Makkelijk
81 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Citroenmarinadesap van 1 citroen 2 teentje knoflook fijngehakt 1 el oregano 2 el olijfolie van Bouton d'Or 600 g kalkoenfilet in blokjesSalade van kikkererwten1 blik kikkererwten Saint Eloi, gespoeld, uitgelekt 4 rode paprika Bouton d’Or, kant-en-klaar 1 el oregano 1 el olijfolie van Bouton d'Or sap van 1 citroen 1 teentje knoflook fijngehakt 4 ui fijngehakt 2 el platte peterselie fijngehakt 1 handvol romeinse sla in reepjes zout en peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Citroenmarinade: Meng het citroensap, het knoflook, de oregano, zout en peper. Voeg de olijfolie toe. Voeg de blokjes kalkoen toe. Zet 1 uur koel. Salade van kikkererwten: Meng in een kom de kikkererwten, de rode paprika, de oregano, de olijfolie, het citroensap en het knoflook. Voeg zout en peper toe. Zet koel.

  2. Verwarm een grill voor. Droog de blokjes kalkoen. Rijg ze aan spiesen. Gril gedurende 3 minuten aan elke kant. Voeg de sla, de jonge ui en de platte peterselie toe aan de salade.

  3. Verdeel de spiesen en de salade van kikkererwten over de borden.

Tips

Je kan ook de stukken kip in een zelfsluitende diepvrieszak (zoals een ziplock) plaatsen. Giet de marinade over het vlees en sluit de zak. Zet koel. Keer de zak regelmatig om het vlees aan alle kanten met marinade te bedekken.

Variant: Vervang de kalkoen door kip.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.