Lam, kervel, bloemkool en gedroogde vruchten

Lam met kervel, bloemkool en gedroogde vruchten is een recept dat de malsheid van lam, de frisheid van kervel, de rijkdom van bloemkool en de zoetheid van gedroogde vruchten combineert. Dit recept biedt een symfonie van smaken met de zoetheid van gedroogde vruchten, het rijke aroma van kruiden en de frisheid van kervel. De malse stukjes lamsvlees versmelten perfect met de bloemkool, waardoor een evenwichtig en heerlijk gerecht ontstaat. Eet smakelijk!

Makkelijk
45 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800g 800 g lamskroontje
  • 0,5 ½ bosje kervel
  • 1 1 bloemkool
  • 100ml 100 ml bruine fond
  • 50ml 50 ml olijfolie
  • 50ml 50 ml hazelnotenolie
  • 25ml 25 ml Xérèsazijn
  • 1 1 sjalot
  • 15g 15 gr hazelnoten
  • 15g 15 gr gedroogde abrikozen
  • 100ml 100 ml room, zout en peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Fruit het lamskroontje in wat olijfolie in een pan. Bak 7 minuten gaar in de oven op 170°. Haal het vlees uit de oven en laat rusten.

  2. Laat de bruine fond voor de helft inkoken en doe er de verse, gemixte en gezeefde kervel bij zodat het mengsel groen wordt.

  3. Snij de uiteinden van de bloemkool fijn en maak er een taboulé van. Zet opzij.

  4. Kool de rest van de bloemkool in de room en mix tot een gladde puree. Kruid met zout.

  5. Maak een vinaigrette met de bloemkooltaboulé, de geplette hazelnoten, de in brunoise gesneden abrikozen, olijfolie, hazelnotenolie, azijn, de gehakte sjalot, peper en zout.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.