Lam, kervel, bloemkool en gedroogde vruchten

Makkelijk
45 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 800 g lamskroontje
  • ½ bosje kervel
  • 1 bloemkool
  • 100 ml bruine fond
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml hazelnotenolie
  • 25 ml Xérèsazijn
  • 1 sjalot
  • 15 gr hazelnoten
  • 15 gr gedroogde abrikozen
  • 100 ml room, zout en peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Fruit het lamskroontje in wat olijfolie in een pan. Bak 7 minuten gaar in de oven op 170°. Haal het vlees uit de oven en laat rusten.

  2. Laat de bruine fond voor de helft inkoken en doe er de verse, gemixte en gezeefde kervel bij zodat het mengsel groen wordt.

  3. Snij de uiteinden van de bloemkool fijn en maak er een taboulé van. Zet opzij.

  4. Kool de rest van de bloemkool in de room en mix tot een gladde puree. Kruid met zout.

  5. Maak een vinaigrette met de bloemkooltaboulé, de geplette hazelnoten, de in brunoise gesneden abrikozen, olijfolie, hazelnotenolie, azijn, de gehakte sjalot, peper en zout.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.