Nems met kool en gelakt varkensvlees

Ontdek dit winterrecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!

Gemiddeld
45 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 mooie bladeren van een witte kool
  • 400g
  • gehakte varkensschouder
  • 1g sjalot
  • 10 gember
  • el rijstazijn
  • 6 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 0,5 bosje koriander
  • 20 sesamzaad
  • 2 el neutrale olie

Wijnsuggestie

Sylvaner Hauller

Witte wijn

5,99€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Blancheer de koolbladeren 4 tot 5 min. in gezouten kokend water tot ze zacht zijn.

  2. Haal de koolbladeren uit het water en dompel ze meteen onder in ijskoud water zodat ze niet verdergaren. Leg ze tussen twee handdoeken om uit te lekken.

  3. Voor de vulling: fruit de fijngehakte sjalot in olie,

  4. Hak de koriander fijn en rasp de gember,

  5. Voeg de gehakte varkensschouder toe en laat lichtbruin worden in de pan. Meng de rijstazijn, de geraspte gember, de sojasaus, de gehakte koriander, de sesamzaadjes en de honing en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 min. inkoken.

  6. Maak de nems: leg een deel van de vulling op de onderkant van een koolblad. Plooi de onderste rand van het blad over de vulling. Vouw daarna eerst de rechterkant naar binnen en dan de linkerkant. Rol tot slot de nems van onder naar boven op, waarbij je de vulling goed aandrukt.

  7. Bak de nems 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

Tips

 

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.