Oesters met champagne

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 oesters van kaliber 2
  • 6 cl champagne
  • 140 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 40 g boter van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou
  • Grof zout voor de presentatie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Open de oesters, giet het eerste water weg en maak dan voorzichtig het vlees los.

  2. Vang de jus op en breng die aan de kook met de champagne. Pocheer er de oesters 3 minuten in zonder te laten koken.

  3. Spoel en droog de schelpen.

  4. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn.

  5. Pel de sjalotten, hak ze fijn en bak ze glazig in de gesmolten boter. Doe er de paddenstoelen bij, kruid met peper en zout en bak 7-8 minuten.

  6. Neem van het vuur, voeg de peterselie toe en roer.

  7. Vul de schelpen met de paddenstoelen en leg er de oester op.

  8. Leg een bedje van grof zout op de borden, zodat de schelpen mooi blijven staan.

Tips

Voor een nog romiger resultaat, kunt u 1 el room van Pâturages bij de champignons doen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.