Pompoen uit de oven

U kunt van gebakken pompoen genieten als bijgerecht bij andere gerechten, of het toevoegen aan salades, puree, soepen of zelfs hoofdgerechten. Eet smakelijk!

Makkelijk
40 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 650g 650 g hokkaido- of kastanjepompoen met schil
  • 1càs 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 0,5càc 1/2 tl chilipoeder
  • bloemsuiker Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in kwarten en neem de pitten weg. Vet de stukken in met olijfolie met behulp van een kwastje. Voeg zout en peper toe. Bestrooi met chilipoeder.

  2. Plaats de kwarten met de schil naar beneden op een bakplaat. Rooster gedurende 30 minuten.

  3. Verdeel over de borden.

  4. Heerlijk met gebraad.

Tips

De schil van de hokkaidopompoen is eetbaar. De pompoen hoeft dus niet van tevoren geschild te worden.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.