De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 kg pompoen
- 250 g mozzarella
- 30 g geraspte parmezaan van Itinéraire des Saveurs
- 20 g havervlokken
- 120 g bloem van Chabrior
- 120 g ongezouten boter van Pâturages
- 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- 2 teentjes look
- 5 takjes peterselie
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de pompoen en snijd hem in grote stukken. Fruit hem 5 min. in olijfolie, samen met de gehakte look. Voeg de gehakte peterselie en rozemarijn toe (houd een beetje rozemarijn opzij voor de garnering).
-
Kruid met peper en zout. Laat de pompoen nog 5 min. op een middelhoog vuur garen en laat hem afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 5-6).
-
Meng in een grote kom de bloem, de parmezaan, de havervlokken, de boter (in kleine stukjes gesneden) en een snuifje zout. Bewerk het deeg met je handen tot een kruimelige substantie.
-
Schik de pompoen en mozzarella afwisselend in een schotel. Bedek met de crumble en zet 40 min. in de oven.
Tips
om tijd te winnen, kan je de crumble de avond voordien maken en hem de dag zelf in de oven zetten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.