Soep met bier

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 600 g prei
  • 200 g wortelen
  • 140 g selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g boter van Pâturages
  • 1 laurierblad van Cigalou
  • 50 g bloem van Chabrior
  • 500 ml halfvolle melk van Pâturages
  • 1 blokje kippenbouillon van Bouton d'Or
  • 330 ml bier
  • 15 ml worcestershiresaus
  • 2 g mosterd van Bouton d’Or
  • Zout, peper van Cigalou
  • 350 ml water van Ondine

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Maak de groenten schoon en snij ze in gelijke stukken van ongeveer 1 cm. Hak de knoflook fijn.

  2. Bak de groenten, de knoflook en de laurier in boter in een kookpan, tot ze zacht zijn (ongeveer 6-7 min). Zet het vuur lager en doe er de bloem bij. Laat 2-3 min bakken, onder regelmatig roeren.

  3. Los het bouillonblokje op in 350 ml water. Giet samen met de melk en het bier in de kookpan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer 5 minuten sudderen, zonder deksel.

  4. Doe er de mosterd en de worcestershiresaus bij. Kruid met peper en zout. Vis er het laurierblad uit.

Tips

Tip: u kunt deze heerlijke soep serveren met toastjes met Hervekaas.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.