Toastjes met makreelpastei

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 makreel, schoongemaakt en zonder kop
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 20 cl witte wijn
  • 20 cl witte azijn
  • 3 takjes tijm van Cigalou
  • 3 laurierblaadjes van Cigalou
  • 2 kruidnagels van Cigalou
  • 2 citroenschijfjes
  • 1 tl geplette peperbolletjes van Cigalou
  • 1 vlootje met verse kaas van Pâturages
  • 4-5 sneetjes toastbrood van Chabrior
  • 1 el rijstazijn
  • Zout en peper van Cigalou
  • Dille als versiering

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Bestrooi de makreel met zout en leg opzij.

  2. Schil de wortel en snij in schijfjes. Pel de ui en hak fijn.

  3. Doe de wijn, de wortel, de ui, de tijm, de laurier, de kruidnagels, de geplette peperbolletjes en de makreel in een kookpan, breng aan de kook en laat 5-6 minuten koken.

  4. Voeg de citroenschijfjes en de witte azijn toe en laat nog 10 minuten koken.

  5. Schep er de makreel uit, laat uitlekken en verwijder het vel zodra de vis is afgekoeld. Mix met de kaas en de rijstazijn. Voeg naar smaak zout toe.

  6. Snij de sneetjes toastbrood in 4 stukken en laat ze goudgeel kleuren onder de grill van de oven.

  7. Bestrijk rijkelijk met de makreelbereiding, geef een paar draaien aan de pepermolen, versier met wat dille en serveer bij het aperitief.

Tips

U kunt de sterke smaak van de makreel wat verzachten door het vet weg te snijden, zodat u enkel het mooie, witte vlees overhoudt.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.