Tomatensoep

Deze huisgemaakte tomatensoep is een comfortabele en veelzijdige klassieker. U kunt het naar keuze warm of koud opdienen. Eet smakelijk!

Makkelijk
45 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 5 5 tomaten
  • 3 3 aardappelen
  • 1 1 tak selder
  • 1 1 ui
  • 1 1 teentje knoflook
  • 2càs 2 el room van Pâturages
  • 40g 40 g boter van Pâturages
  • Zout en peper van Cigalou
  • Versiering:
  • Verse peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Pel het teentje knoflook. Snij de selder fijn. Pel en versnipper de ui. Snij de tomaten in 4. Schil en was de aardappelen en snij in stukken. Doe alles in een kookpot en bedek met water.

  2. Kruid met zout en breng aan de kook op een matig vuur. Laat 25 min. pruttelen met deksel.

  3. Indien gewenst kunt u de soep mixen met een groentemolen.

  4. Voeg de room toe terwijl de soep op het vuur staat. Zet het vuur af. Doe er het klontje boter bij.

  5. Geef een flinke draai aan de pepermolen, versier met een takje peterselie en serveer.

Tips

Als de soep te zuur is, kunt u er wat suiker bij doen, soms doen ze er een beetje neutrale honing bij.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.