De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 300 g uien
- 3 tomaten
- 120 g bloem van Chabrior
- 110 g boter van Pâturages
- 50 g hazelnoten in stukjes
- 1 snufje geraspte nootmuskaat van Cigalou
- 1 tl kristalsuiker
- 1 el fijne kruiden van Cigalou
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Vermeng de bloem, de hazelnootstukjes en de nootmuskaat in een kom.
-
Laat 100 g boter smelten, laat afkoelen en roer die met wat zout onder het vorige mengsel.
-
Kneed met de vingers tot een zandachtig deeg. Dek af met huishoudfolie en zet opzij.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
-
Pel de uien en hak fijn. Bak ze in de pan 8-10 minuten met de olijfolie en de poedersuiker.
-
Was de tomaten, droog ze, snij ze in kleine blokjes en laat uitlekken. Doe ze dan bij de uien, bestrooi met fijne kruiden en laat 10 minuten koken. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel deze groenten over ingevette ovenschaaltjes. Vul ze voor 2/3 en bedek dan met het verkruimelde crumbledeeg.
-
Zet 40 minuten in de oven. Dien lauw op.
Tips
Voor wat variatie kunt u ook parmezaan bij het crumbledeeg doen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.