Wentelteefjes met gekaramelliseerde appels

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 8 sneetjes droog brood (het liefst wit)
  • 25 cl melk van Pâturages
  • 2 eieren van Moisson
  • 3 el poedersuiker
  • 50 g boter van Pâturages
  • Garnituur:
  • 2 appels
  • 25 g boter van Pâturages
  • 3 el poedersuiker
  • Vanille-ijs van Adélie
  • Verse munt

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 10 min
  1. Schil de appels en snij ze in dikke plakken. Laat 25 g boter smelten in een pan en bak er de appelplakjes in, aan beide kanten, tot ze een kleurtje hebben. Doe er 3 el suiker bij en laat karamelliseren. Zet opzij.

  2. Breek de eieren in een grote kom en klop ze los met de melk en 3 el poedersuiker.

  3. Doop de sneetjes brood er snel in, zodat ze niet te zacht worden.

  4. Laat de boter smelten in een heel hete pan en bak de sneetjes 3-4 min aan iedere kant. Doe voor ieder nieuw sneetje weer wat boter in de pan.

  5. Leg de gekaramelliseerde appelplakjes vlak voor het serveren op en rond de sneetjes brood, gevolgd door een bolletje ijs en enkele blaadjes verse munt.

Tips

U kunt de poedersuiker ook vervangen door bruine suiker. Zitten er geen kinderen aan tafel? Dan kunt u de appels misschien blussen met wat rum!

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.