Terug

Aziatische bouillon

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 20 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Aziatische bouillon

Ik kook!

  1. Snij de kipfilets in reepjes en marineer +/- 15 min. in een kom met 2 el sojasaus, 1 el rijstwijn en peper.
  2. Schil, was en snij de wortelen, prei en pak choï in julienne.
  3. Snij de look grof.
  4. Bak de olie in de sesam- en arachideolie in een wokpan.
  5. Voeg de kip en de marinade toe, bak +/- 5 min. al roerend. Zet de kip apart.
  6. Leng de bouillonblokjes in de wok aan in 2 L water, doe er de groenten bij, 4 el sojasaus en 1 el pikante saus en breng aan de kook. Kruid met peper. Laat nog 5 min. pruttelen.
  7. Voeg de kip en rijstvermicelli toe en laat nog +/- 4 min. koken.
  8. Versier met enkele toefjes koriander en serveer warm.

Tip

De rijstwijn van de marinade kan gerust vervangen worden door Xérès, Cognac of Saké.