Hindegebraad, puree met hoeveboter en geglaceerde kleine groenten

Ontdek dit eindejaarsrecept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!

De benodigde ingrediënten voor dit recept

8 portie(s)
  • 1200g hindegebraad
  • 32 takjes tijm van Cigalou
  • 2 laurierblaadjes van Cigalou
  • 1 takje rozemarijn van Cigalou
  • 1 tl olijfolie van Bouton d’Or
  • 100ml rode wijn Expert Club
  • 1000g aardappelen bintje van Saint Eloi
  • 200ml melk van Pâturages
  • 300g hoeveboter
  • 8 miniwortelen
  • 8 minibieten
  • 8 miniraapjes
  • 1 broccoli
  • 16 zilveruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl poedersuiker van Top Budget
  • 5g boter van Pâturages
  • Zout van Itinéraire des Saveurs
  • Peper van Cigalou

Wijnsuggestie

La Cour de Montmirail

Rode wijn

10,69€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 90 min
  1. Fruit het hindegebraad aan elke kant in hete olijfolie in een pan. Leg daarna in een ovenschotel, samen met de geplette look, tijm, rozemarijn en laurier. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C. Haal het gebakken gebraad uit de oven en laat rusten. Blus de schotel met de rode wijn en laat voor de helft inkoken voor de saus.

  2. Kook de aardappelen met schil in gezouten water. Schil ze daarna en haal door een groentemolen. Zet de pulp van de aardappelen opnieuw op het vuur en laat al roerend droog worden. Snij de hoeveboter in stukjes en voeg toe aan de aardappelen, samen met de melk. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schil de wortelen, raapjes en zilveruitjes. Snij de broccoli is roosjes en doe alles in een steelpan, samen met een klontje boter, een snufje zout en een snufje suiker. Zet net onder water en kook op een zacht vuur. Eenmaal het water verdampt, blijft u koken tot de groenten een mooie kleur hebben. Doe hetzelfde met de bieten, maar apart. Anders nemen de andere groenten hun kleur over

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.