Terug

Hindegebraad, puree met hoeveboter en geglaceerde kleine groenten

  • 8 pers.
  • 1 h 30 min
  • 40 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Hindegebraad, puree met hoeveboter en geglaceerde kleine groenten

Ik kook!

  1. Fruit het hindegebraad aan elke kant in hete olijfolie in een pan. Leg daarna in een ovenschotel, samen met de geplette look, tijm, rozemarijn en laurier. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C. Haal het gebakken gebraad uit de oven en laat rusten. Blus de schotel met de rode wijn en laat voor de helft inkoken voor de saus.
  2. Kook de aardappelen met schil in gezouten water. Schil ze daarna en haal door een groentemolen. Zet de pulp van de aardappelen opnieuw op het vuur en laat al roerend droog worden. Snij de hoeveboter in stukjes en voeg toe aan de aardappelen, samen met de melk. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schil de wortelen, raapjes en zilveruitjes. Snij de broccoli is roosjes en doe alles in een steelpan, samen met een klontje boter, een snufje zout en een snufje suiker. Zet net onder water en kook op een zacht vuur. Eenmaal het water verdampt, blijft u koken tot de groenten een mooie kleur hebben. Doe hetzelfde met de bieten, maar apart. Anders nemen de andere groenten hun kleur over