Eendenborst met kruidenn, gratin dauphinois en sous met foie gras

Dit elegante recept van eendenborst, gratin dauphinois en foie gras saus belooft een heerlijke gastronomische ervaring.

Ontdek dit eindejaarsrecept van chef Jeremy Vandernoot, speciaal gecreëerd voor Intermarché-klanten! Eet smakelijk!

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 sneden eendenborst
  • 200g halfgegaarde foie gras
  • 400ml gevogeltefond
  • 100ml droge witte wijn
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 3 sjalotten
  • 50ml melk Pâturages
  • 100ml room Pâturages
  • 30g honing Paquito
  • 1 klontje boter Pâturages
  • 2 Gemalen komijn Cigalou
  • Nootmuskaat Cigalou
  • Gemalen kaneel Cigalou
  • 1 kaneelstokje Cigalou
  • 1 steranijs
  • Zout en peper

Wijnsuggestie

Terras de Estromoz

Rode wijn – DOC Alentejo
Cépages : Alicante Boushet, Trincadeira, Aragonez
2020

5,99€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 40 min
  1. Leg de eendenborst op de vetkant in een koude pan en bak het vlees lichtbruin.Laat het vet smelten en verwijder het beetje bij beetje.

  2. Laat het vlees 8 minuten garen aan de vetkant en nog eens 5 minuten aan de andere kant.

  3. Haal het uit de pan en laat 10 min. rusten. Kruid de vetkant met zout, peper, gemalen kaneel, gemalen komijn en gemalen nootmuskaat.

  4. Voor de saus: laat de witt e wijn ¾ inkoken met de fi jngehakte sjalott en. Voeg de honing en de gemalen kaneel, komijn en nootmuskaat toe.

  5. Laat het mengsel tot de helft indikken, zeef het, voeg 50ML room toe en laat nog eens 7 min. koken.

  6. Voeg vlak voor het opdienen de halfgegaarde foie gras toe, die je vooraf in kleine blokjes hebt gesneden en meng alles. Breng op smaak met zout en peper. Let op: zodra je de foie gras hebt toegevoegd, mag je de saus niet meer laten koken, anders valt hij uit elkaar.

  7. Voor de grati n: schil en spoel de aardappelen en haal ze door een mandoline om dunne, gelijkmati ge plakjes te krijgen. Doe ze in een grati nschaal en giet er de melk en de resterende room over. Voeg het klontje boter toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat Bak 45 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.