Lamsfilet met kruiden

Dit recept biedt de perfecte combinatie van verse kruidenaroma’s om de delicate smaak van de lamsfilet te versterken. Deze elegante optie is eenvoudig te bereiden en ideaal voor speciale maaltijden of etentjes met vrienden. Eet smakelijk!

Makkelijk
30 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 700g 700 g lamsfilet
  • 2 2 grote, rijpe tomaten
  • 4 4 aardappelen
  • 8 8 knoflooktenen
  • 1 1 glas witte wijn
  • 0,5 1/2 glas groentebouillon
  • 1 1 takje rozemarijn (8 cm)
  • 4 4 laurierbladeren
  • 6 6 tijmtakjes
  • 4càs 4 el olijfolie
  • Fleur de sel
  • Peper en zout

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Snijd de tomaten in kwarten en haal de blaadjes van de rozemarijn.

  2. Stoof het lamsvlees in een stoofpan aan alle kanten aan in hete olie.

  3. Voeg de tomaten, de rozemarijn en 4 ongepelde knoflooktenen toe en deglaceer met de wijn. Voeg de groentebouillon toe en laat 3 minuten garen.

  4. Haal het touw van het vlees en laat het, samen met de groenten, gedurende 10 minuten rusten in een vel aluminiumfolie.

  5. Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.

  6. Bak ze al roerend in een beetje extra olie in de stoofpan. Voeg halverwege de bereidingstijd nog 4 ongepelde knoflooktenen toe, de tijmblaadjes, de laurierbladeren, peper en zout.

  7. Roer goed en zet opzij zodra ze gaar zijn.

  8. Snijd het lamsvlees in dikke plakken. Dresseer op de borden, bestrooi met fleur de sel en rozemarijn. Serveer er de groenten bij.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.