Terug

Lauwwarme salade van rundvlees op Thaise wijze

  • 4 pers.
  • 20 min
  • 4 min
  • gemiddeld
  • gemakkelijk
Lauwwarme salade van rundvlees op Thaise wijze

Ik kook!

  1. Saus op Thaise wijze: Meng in een kom de rijstazijn, de chilisaus, de sojasaus, het limoensap, het knoflook en de suiker.
    Voeg de munt, de koriander en het basilicum toe. Roer goed.  Voeg op het laatst de komkommer en de wortel toe.
    Zet koel.
  2. Verwarm een grill voor. Sesamkorst: meng het sesamzaad, de koriander, zout en peper. Zet het mengsel apart in een bord. Bestrijk het vlees met de arachideolie. Haal het vlees aan beide kanten door het sesammengsel. Gril gedurende 2 minuten aan elke kant. Snij het vlees in dunne plakjes.
  3. Meng in een slakom de slabladeren en de munt. Voeg 2 el saus op Thaise wijze toe en roer goed. Zet apart.
  4. Verdeel de salade, de reepjes komkommer en het vlees over de borden. Serveer meet de saus op Thaise wijze.

Heerlijk met rijst of rijstnoedels.

Tip

Snij de komkommer in reepjes met een dunschiller.