We gebruiken cookies op deze website. Door op deze website te surfen aanvaardt u ons cookiebeleid.

Ok
Terug

Oesters met champagne

  • 4 pers.
  • 30 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Oesters met champagne

Ik kook!

  1. Open de oesters, giet het eerste water weg en maak dan voorzichtig het vlees los.
  2. Vang de jus op en breng die aan de kook met de champagne. Pocheer er de oesters 3 minuten in zonder te laten koken.
  3. Spoel en droog de schelpen.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn.
  5. Pel de sjalotten, hak ze fijn en bak ze glazig in de gesmolten boter. Doe er de paddenstoelen bij, kruid met peper en zout en bak 7-8 minuten.
  6. Neem van het vuur, voeg de peterselie toe en roer.
  7. Vul de schelpen met de paddenstoelen en leg er de oester op.
  8. Leg een bedje van grof zout op de borden, zodat de schelpen mooi blijven staan.

Tip

Voor een nog romiger resultaat, kunt u 1 el room van Pâturages bij de champignons doen.