Pannenkoekenbeslag met bier

Pannenkoeken met bier zijn een uitstekende keuze als brunch of dessert. Het bier voegt een unieke, licht bittere smaak toe aan deze pannenkoeken. Voel u vrij om ze te personaliseren volgens uw eigen voorkeuren en geniet ervan zoals u wilt!

Makkelijk
80 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 300g 300 g bloem van Chabrior
  • 50cl 50 cl melk van Pâturages
  • 25cl 25 cl blond bier
  • 3 3 eieren van Moisson
  • 60g 60 g boter van Pâturages, gesmolten
  • 40g 40 g poedersuiker

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 65 min
  1. Giet de bloem en de suiker in een beslagkom, maak een kuiltje, giet er langzaam de melk in, roer en voeg dan geleidelijk de bloem toe om kruimels te vermijden.

  2. Giet er het bier bij en blijf roeren tot het beslag glad is.

  3. Klop de eieren los en schep er 40 g gesmolten boter onder.

  4. Laat het beslag minstens 1 uur rusten.

  5. Roer nog eens en bak de pannenkoeken.

  6. Laat de boter smelten in een koekenpan op hoog vuur, zet het vuur lager, schep er een pollepel beslag in, draai de pan om het beslag te verdelen en bak 2 min aan elke kant.

Tips

Als u van rum houdt, kunt u er 4 el van toevoegen aan het beslag.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.