Terug

Pannenkoekenbeslag met bier

  • 4 pers.
  • 01 h 05 min
  • 15 min
  • goedkoop
  • gemakkelijk
Pannenkoekenbeslag met bier

Ik kook!

  1. Giet de bloem en de suiker in een beslagkom, maak een kuiltje, giet er langzaam de melk in, roer en voeg dan geleidelijk de bloem toe om kruimels te vermijden.
  2. Giet er het bier bij en blijf roeren tot het beslag glad is.
  3. Klop de eieren los en schep er 40 g gesmolten boter onder.
  4. Laat het beslag minstens 1 uur rusten.
  5. Roer nog eens en bak de pannenkoeken.
  6. Laat de boter smelten in een koekenpan op hoog vuur, zet het vuur lager, schep er een pollepel beslag in, draai de pan om het beslag te verdelen en bak 2 min aan elke kant.

Tip

Als u van rum houdt, kunt u er 4 el van toevoegen aan het beslag.