Aardappelgratin met foie gras

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1,200 kg aardappelen
  • 50 g foie gras van Guillaume Dunoy
  • 100 g geraspte emmentaler van Pâturages
  • 50 cl melk van Pâturages
  • 40 cl room van Pâturages
  • 30 g boter van Pâturages
  • 3 mespuntjes nootmuskaat van Cigalou
  • Peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 25 min
  1. Was en schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 5).

  3. Verwarm de melk.

  4. Vet een ovenschaal in met boter en leg er een laag aardappelschijfjes in, gevolgd door de in kleine stukjes gesneden foie gras. Giet er de melk met zout, peper, nootmuskaat en de rest van de room over.

  5. Werk af met mooi geschikte aardappelschijfjes, leg er klontjes boter op en bestrooi met de geraspte emmentaler. Plaats 1 uur in de oven.

Tips

U kunt dit gerecht ook maken met bospaddenstoelen in plaats van foie gras.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.