Als een melba perzik

Speciaal voor Intermarch stelt chef Jeremy Vandernoot elke maand een heerlijk seizoensrecept voor.
(Juni 2022)

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 perziken
  • 8 aarbeien
  • 100ml aarbeiencoulis
  • 4boules vanille-ijs van Adélie
  • 250ml slagroom Pâturages
  • 300g fijne suiker Chabrior
  • 50g bloemsuiker
  • 500ml water
  • 0,5 vanillestokje Chabrior
  • 1 steranijs
  • 2 takjes tijm

Wijnsuggestie

Muscat

Witte wijn

4,99€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Laat de fijne suiker op een zacht vuurtje smelten in het water tot je siroop bekomt. Voeg het halve vanillestokje toe, samen met de steranijs en de takjes ti jm en laat 10 minuten trekken.

  2. Snijd de perziken in twee helft en en verwijder de pit.

  3. Laat de siroop sudderen en leg de perzikhelft en erin. Laat nog eens 6 minuten verdersudderen.

  4. Haal de perziken eruit en laat ze afk oelen.

  5. Klop de room op met de poedersuiker tot je slagroom bekomt.

  6. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vier partjes. Zet ze opzij.

  7. Leg 2 perzikhelft en op een bord en leg er een bolletje vanille-ijs naast. Garneer met aardbeien, slagroom en wat aardbeiencoulis.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.