Balletjes met konijnsaus

Makkelijk
75 min
0 / 5 1

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 700g Ingrediënten voor 10 balletjes
  • 300g 700 g varkensgehakt
  • 4 300 g rundergehakt
  • 1 4 sneetjes toastbrood
  • 1 1 glas melk van Pâturages
  • 1 1 ui
  • 2 1 boeketje peterselie (bewaar een beetje voor de versiering)
  • 300g 2 eieren van Moisson
  • 300 g paneermeel van Bouton d'Or
  • Zout, peper, muskaatnoot van Cigalou
  • 2càs Voor de saus:
  • 4 2 el Luikse siroop
  • 4 4 uien
  • 2 4 kruidnagels van Cigalou
  • 1càs 2 laurierbladeren van Cigalou
  • 1 1 el rozijnen van Paquito
  • 2càs 1 straaltje wijnazijn van Bouton d’Or
  • 2 2 el maïzena
  • 1càc 2 blokjes runderbouillon van Bouton d'Or
  • 4 1 tl tijm van Cigalou
  • 4càs 4 jeneverbessen van Cigalou
  • 4 el bruine suiker
  • Zout en peper van Cigalou

Wijnsuggestie

Domaine de Rabusas - Chusclan

Rode wijne – AOC Côtes du Rhône Villages
Cépages : Grenache, Syrah, Carignan
2020

8,99€
Beaumes de Venise

Rode wijn

7,99€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 1

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 45 min
  1. Snij de korsten van het brood en doop het in de koude melk.

  2. Kneed het vlees door het uitgelekte brood, de eieren, de fijngehakte peterselie en de kruiden. Maak er Doe er beetje bij beetje het paneermeel bij. Rol er nu balletjes mee.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).

  4. Leg de balletjes in een met boter ingevette ovenschaal en schuif voor ca. 30 min in de oven.

  5. Voor de saus: fruit de fijngehakte ui in boter, bestrooi met tijm en doe er 4 el bruine suiker bij om te laten karamelliseren. Blus met een straaltje witte wijnazijn. Bevochtig met 1 liter water waarin u de bouillonblokjes oploste. Breng aan de kook.

  6. Doe er 2 el Luikse siroop, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, enkele jeneverbessen, zout en peper bij. Laat een dertigtal minuten koken.

  7. Doe er op het eind de rozijnen bij en bind de saus met de maïzena. Doe er de balletjes bij en laat nog een paar minuten op een zacht vuur sudderen.

Tips

Tip: een goede truc om te weten of het vlees van de balletjes genoeg werd gekneed: het mag niet meer aan uw vingers kleven. U moet dan geen paneermeel meer toevoegen

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 1

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.