De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Ongeveer 500 g gemengde groenten (courgettes, rode uien, rode, gele en groene paprika's, kerstomaten, champignons)
- 3 el balsamicoazijn van Bouton d’Or
- 3 el olijfolie van Bouton d’Or
- 2 el vloeibare honing van Elodie
- 2 el verse keukenkruiden (basilicum of tijm), fijngehakt
- 1 el citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snij de groenten in stukken en leg ze in een kom.
-
Vermeng de balsamicoazijn, de olie, de honing, de keukenkruiden, het citroensap, de knoflook, het zout en de peper met een garde in een kommetje.
-
Giet de marinade over de groenten en roer goed zodat alle groenten onder een laagje marinade zitten. Laat 1 uur marineren op kamertemperatuur.
-
Schep de groenten uit de marinade en prik ze op metalen spiesen.
-
Vet het rooster van de barbecue in met olie en rooster de brochettes afgedekt (of sluit het deksel van de barbecue) op matig vuur. Draai de brochettes zo nu en dan om.
Tips
U kunt dit gerecht de avond voordien al klaarmaken. Laat de groenten dan een hele nacht marineren in de koelkast.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.